Szív-kert

Aforizmagyűjtemény az öröm és az ösztönzés jegyébenSri Chinmoy - Szív-kert

Hangoskönyv melléklettel
(100 vers V. Szabó Noémi és Agadha Székely Máté előadásában. Fuvola: Arthada)

Sri Chinmoy bölcsessége, a több mint 1600 kötetet kitevő, s százezret meghaladó számú aforizmájával gyengéden saját korlátozott fizikai valóságunk fölé emel minket, és egy magasabb, mindent átfogó tudat birodalmát tárja fel mindannyiunk számára.

Ezek az egyenként válogatott aforizmák – melyek egytől egyig úgy visszhangzanak, mint a himalájai imaharangok – ősi, örök igazságok bölcsességét kínálják az olvasónak, mai értelmezésben. Hagyjon hát időt magának, hogy csendben elolvassa ezeket az időtlen tanításokat és eltűnődjön rajtuk. Fogadja mindet szívesen, hisz mind világos és szeretetteljes üzenetet hordoznak. Legyen ez a kezdete egy véget nem érő tapasztalatnak, melyben Ön megnyílik a növekedésre és megszabadul mindattól, amely korlátoz és elválaszt bennünket.

Csendesítse hát le elméjét, ébressze fel a szívét, és fogadja magába ezeket a lélek-kereső igazságokat! Legyen az aforizmák együttes üzenete a vezérlő fénysugár az Önben lakozó kereső számára, mely egyre növekvő bölcsességet, örömöt, könyörületet és ösztönzést kínál életútja során, és mindenekelőtt azt a képességet, hogy teljes mértékben kibontakoztassa a világban való sajátos közreműködésének szépségét és egyediségét.
(131 oldal)

Témakörök

Boldogság
A szív
Remény
Inspiráció
Meditációk
Az értelem
Elmélkedések
A kereső
Önfelajánlás

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja